Pixelstory a la Carte

Specialiteiten van het huis

Op deze pagina vindt je de specialisaties van fotografie waar binnen ik het meeste werk aflever. Vaak gaat het fotograferen van verschillende onderwerpen automatisch en fotografeer je dat waar je het meeste enthousiast van wordt.  Fotograferen van een bruiloft of in de studio een bepaald product zo uitlichten dat het er super strak uitziet, zijn verschillende specialiteiten. Als fotograaf heb ik vanzelf een aantal specialisme ontwikkeld. Dat wil overigens niet zeggen dat ik dan alleen maar binnen die onderwerpen actief ben.

Je wordt naarmate je meer gaat fotograferen steeds kritischer op je werk. Ik weet precies wanneer een foto voor mij geslaagd is. Ik kruip dan steeds achter mijn IMac om de foto te bekijken en of dat dan een mooi uitgelicht product is of een prachtig portret of panorama. Ik word daar dan gewoon blij van.

Specialisaties

Wil je meer weten over verschillende specialisaties? Klik dan hieronder op de verschillende onderwerpen.

Panorama

Als fotograaf leg ik graag de schoonheid van de stad of jouw omgeving vast doormiddel van High Resolution panoramafotografie. De laatste jaren is het maken van panoramafoto’s die perfect passen in het interieur van je huis of het imago van jouw bedrijf een van mijn specialiteiten geworden.

Voor een aantal particuliere én zakelijke klanten heb ik panoramafoto’s op maat gemaakt. Om ervoor te zorgen dat deze panoramafoto geheel naar wens is, houd ik vooraf een intake gesprek. Hierbij kun je denken aan een panorama bij jou thuis aan de muur van bijvoorbeeld anderhalve meter breed of als schilderij in jouw tuin op een speciaal doek van 10 meter breed. De hoge resolutie van mijn panorama’s stelt mij in staat om ze te leveren in vele formaten.  Wellicht heb je zelf al een idee welk stadsgezicht of natuurgebied bij jou in breedbeeld aan de muur moet komen te hangen?

Het bestand verstuur ik digitaal, zodat jij deze zelf kunt laten afdrukken bij jouw favoriete drukker. Indien gewenst kan ik ook jouw panoramafoto op materiaal van jouw keuze laten afdrukken. Ik denk daar graag met je over mee!

De getoonde foto’s zijn panorama’s die vaak zijn samengesteld uit meer dan 100 foto’s. De originele foto is vaak een aantal GB waardoor het ook in hele grote formaten uitgeprint kan worden zonder verlies van scherpte. Een panorama geprint van bijvoorbeeld 5 meter lang komt natuurlijk anders over dan dat je ze op mijn website in het beperkte formaat van een monitor ziet.

Mijn werk hangt op verschillende locaties in groot formaat, bel of mail mij voor de adressen. Mocht je een mooie panorama op mijn website hebben gezien, dan kun je dat ook aangeven. Een aantal van de foto’s op mijn website is in beperkte oplagen te koop.

velzen

Portret

Niets is zo mooi als een portretfoto met karakter.  Ik wil dat portretfoto’s op de eerste plaats professionaliteit en een sterke persoonlijkheid uitstralen en natuurlijk dat de klant zichzelf herkend in de foto.
 Hoe vaak zien wij niet prachtige websites met ”matige” portretfoto’s, terwijl dit Eyecatchers zouden moeten zijn.
 Met mooi uitgelicht (studio)licht en de perfecte pose, wil ik mijn artisticiteit combineren met jouw authenticiteit. Voor zakelijke portret foto’s moet een foto naast zakelijkheid ook vertrouwen uitstralen.
Studio light

Theater/Dance

In het Concertgebouw of Theater zijn de omstandigheden niet ideaal om artiesten en voorstellingen goed te fotograferen. Het is vaak te donker, zit vol met beweging en heeft vaak een moeilijke positionering ten opzichte van het publiek. De kunst is om hier zo creatief en flexibel mogelijk mee om te gaan. 
Kijk maar eens in mijn portfolio onder Theater, dan zie je dat er prachtige foto’s gemaakt kunnen worden. Let dan vooral op de kleuren en mimiek van de artiesten, het zijn mooie voorbeelden van hoe foto’s kunnen spreken.

Dance

Product

Tegenwoordig worden heel veel producten verkocht op het internet. Je komt vele webshops tegen waar je een bestelling kan doen en vaak heb je het de volgende dag al binnen. Product fotografie is hierdoor een groeiende markt geworden. Vaak zie je ondernemers zelf een kleine studio bouwen waarbij ze met belichting een foto maken van hun product. Het goed uitlichten,fotograferen en nabewerken is erg arbeidsintensief waardoor er minder kostbare tijd over is om te doen waar je het beste in bent als ondernemer namelijk ondernemer zijn. Met professionele flitsers/diffusers en fotoapparatuur maak ik snel en vakkundig foto’s van je product. Kleine etalages noem ik ze altijd. Meer weten bel of mail me.Handtas

Familie

Haarlem mijn woonplaats is een perfecte lokatie voor familieportretten. Dicht bij strand en duinen, prachtige oude gebouwen en fantastische parken en natuurgebieden en dat allemaal in een straal van 10 kilometer . Voor informatie voor een mooie familie foto op lokatie bel of email mij.

Familie foto

Landschap

Regelmatig kom ik de mooiste landschappen of (stedelijke)uitzichten tegen. Ik rijd motor en met mijn camera in mijn rugzak (dubbel gelukkig) stop ik als het mogelijk is om onder andere de prachtige polderlandschappen die ons land rijk is te fotograferen. Iedereen kent het wel ook als is het alleen al op vakantie, sommige plaatsjes moet je gewoon vastleggen.

Laatste tijd houd ik mij ook bezig met HDR fotografie. Meerdere foto’s maken van hetzelfde landschap maar met meerdere belichten om een zo hoog mogelijk dynamisch bereik vast te leggen. Vervolgens achter je computer het bewerken tot één foto. Hieronder zo’n voorbeeld van mijn verblijf in PraagPrague