Pixelstory

Met de huidige digitale techniek, bijvoorbeeld met de telefoon, kan iedereen snel een foto maken of een moment vastleggen. Natuurlijk doe ik dat ook regelmatig. Niets is leuker dan een mooi plaatje schieten om daarvan nog in lengte der dagen te kunnen genieten. Al die pixels vertellen een eigen verhaal, een pixelstory, in een bepaalde tijd van je leven.

Fotografie is de professionele kunstvorm van deze plaatjes. Door middel van licht, professionele apparatuur en de nodige kennis van omstandigheden, schilder ik als het ware de foto’s.

Vaak zijn de omstandigheden qua licht niet perfect en vragen foto’s om creatieve composities.

Alexander Nijholt

Mijn naam is overigens Alexander Nijholt (1968) en naast mijn normale werkzaamheden ben ik ook actief als fotograaf. Ik was al actief in de tijd van de analoge fotografie en heb als kind op zolder van mijn ouderlijk huis de nodige uren doorgebracht in mijn zelfgemaakte doka.

Ik geef in mijn portfolio onder andere  in de onderwerpen Portret, Panorama en Theater voorbeelden van afbeeldingen die laten zien wat er tegenwoordig mogelijk is met digitale fotografie.

Tevens werk ik op projectbasis samen met Fotograaf Jaap Langelaar. Onze laatste gezamenlijke opdracht was “productfotografie”, het fotograferen van ruim honderd designer tassen.

Ben je geïnspireerd door mijn foto’s? Neem dan voor een vrijblijvend advies telefonisch of per e-mail contact met mij op.

Pixelstory

Pixelstory is beschikbaar voor …

Panorama fotografie
Portret fotografie
Theater fotografie
Productfotografie